Babysalmesang

Nyt hold babysalmesang begynder torsdag d. 24. august 2023 kl. 10.00 i Taulov Kirke. 

Vi lærer, mens vi gør tingene. Salmer og børnesange, rim og remser er det materiale, vi arbejder med. Vi bruger stemmen, men også resten af kroppen: med bevægelse, meget enkle danse og forskellige sanseoplevelser.

Babysalmesangen ledes af organist Dorthe Gade og sognepræst Bente Hjul Johannessen.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Tilmelding åbner d. 1. juni. 

 


Dorthe Gade og Bente Hjul Johannessen

Om Babysalmesang
Det er helt fantastik at opleve, hvordan baby'er oplever musikken i kirken. 
Kirkerummet fyldes af sang, rytmer og dans - krydret med babysnak og latter. 

Babysamlesang er baseret på en viden om, at babyer allerede som spæde sanser og reagerer på sang, musik og bevægelse.

Salmer og deres ’bløde’ melodilinier og udtryk har vist sig at have en speciel positiv indvirkning på helt små børn. Samtidig kommer forældre rigtig tæt på deres barn og lærer salmerne undervejs, så de kan synge dem ved sengekanten eller bare, når de har lyst. Salmer kan noget med tekst og melodi som barnet holder af og falder til ro ved.

Ingen nødveninge forudsætninger  
Man behøver ikke være en haj til at synge eller være en supermor, eller for den sags skyld en superbaby, for at deltage i Babysalmesang. Tværtimod har mange oplevet, at deres barn falder til ro i kirken, hvor de til hverdag ellers har været urolige.

Her kan man bare være sig selv. Alle ved, at babyer kan være utilfredse og kan have spontane behov, der skal dækkes her og nu.

En oplevelse
Ved babysalmesang vil du opleve, at komme rigtig tæt på dit barns udvikling, når det for eksempel gibber i hele barnets krop, når det genkender en af de rytmiske sange og prøver at hoppe med i takt, fordi rytmen bare skal ud.

Du vil opleve, hvordan barnet med stor opmærksomhed måbende lytter med og griber ud efter klokkespilllet, når det bliver budt velkommen til Babysalmesang med “Velkommen-sangen”.

Hjertelig velkommen til Babysalmesang i Taulov kirke.